Technische tekeningen

Een van de onderwijskundige onderdelen van het Hotlo-project is gericht op het maken van technische tekeningen. De aanwezigheid van de Hotlo zou daar bij sterk motiverend werken. De uitvoering van de technische tekeningen die de student maakt zouden ook daadwerkelijk aanwezig zijn. Dat zullen we helaas moeten missen.

 

De tekeningen van de Hotlo varieren van zeer eenvoudig onderdelen tot ingewikkelde giettekeningen.  Kwalitatief zijn de tekeningen van een hoog niveau en bieden als geheel een beeld van hoe het onderdeel in het geheel past; in Storkiaanse termen: van monotekening tot samenstellingstekening. Zowel de beginnend tekenaar als de gevorderde student kan er veel van leren.

Het onderwijsprogramma richt zich op het leren tekenen in het digitale tekenprogramma Solid Works. Dat geldt voor het Roc van Twente en de Saxion hogeschool. Het bijkomende voordeel van dit onderwijsproject is dat er bij de voltooiing ervan, driedimensionale projecties mogelijk zijn en zelfs de bewegingen in de motor gesimuleerd kunnen worden.

De Universiteit Twente wil de mogelijkheden gaan bekijken om een complete upgrade van de motor te maken. Studenten zouden onderzoek moeten doen naar hoe de motor verbeterd zou kunnen worden vanuit nieuwe kennis, nieuwe technieken en nieuwe materialen.

 

Het materiaal voor deze onderwijsprojecten komt uit twee bronnen.

 

Het tekeningenarchief van Stork.

Hierover hebben we al eerder bericht. zie: Tekeningenarchief Stork.
Naast de tekeningen uit het grote archief zijn er op het terrein van Stork nu ook de originelen ontdekt van de monotekeningen. Hierdoor kan tot in het kleinste detail de motor uitgewerkt worden.

De tekeningen aan boord van de Noble Roger Eason.

De projectleider Gary Davis van Noble heeft ons gemeld dat bij de sloop de reeds door ons apart gezette tekeningen zijn gered en naar ons zullen worden gestuurd. Dat betekent dat we ook kunnen beschikken over alle details van de inmiddels gesloopte Hotlo.

 

  • Nederlands
  • Deutsch
  • English


Toelichting Forum/gastenboek:

U kunt uwpraat-mee-button.jpg mening kwijt of een vraag stellen op het forum. Als u een bericht plaatst dan is dit te lezen door iedereen die de site bezoekt.

Wilt u het bestuur rechtstreeks benaderen met uw mening of vraag dan kunt u een mail sturen naar info@stork-hotlo.nl

We houden ons aanbevolen voor :
herinneringen, suggesties, ideeen..

Voor een overzicht van nieuwe inhoud zie:      > nieuw op site

Disclaimer