Industrieel icoon Hotlo niet naar Twente

In ons voortgangsbericht van 1november 2013 (zie onder) hebben we aangekondigd dat er door de Nederlandse regering een laatste poging zou worden gedaan de Hotlo voor de ondergang te behoeden. We hebben Noble hiervan op de hoogte gebracht.

In verband met de besprekingen van de Nederlandse ambassade hadden wij al contact gelegd met het recyclingbedrijf GSS; dit bedrijf verwees ons echter direct door naar Noble.

Van Noble ontvingen we deze week het bericht dat de sloop was begonnen. Noble heeft niet kunnen en/of willen wachten op de onderhandelingen van de Nederlandse ambassade met de Braziliaanse douane. De projectleider van Noble schreef: I deliver this report of the destruction of the engine to you with great sadness and sympathy for the Hotlo Group.

Een bruut en voor ons onverwacht einde van de laatste Hotlo-motor.
Na de euforie van een jaar geleden is de teleurstelling erg groot. Vooral omdat de motor verloren is, maar zeker ook omdat het vele werk en enthousiasme van velen niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Twente zal een machtig object als één van haar iconen moeten missen.

Voor de stichting betekent dit dat zij zich zorgvuldig moet beraden op haar doelstellingen en haar toekomst.

  • Nederlands
  • Deutsch
  • English


Toelichting Forum/gastenboek:

U kunt uwpraat-mee-button.jpg mening kwijt of een vraag stellen op het forum. Als u een bericht plaatst dan is dit te lezen door iedereen die de site bezoekt.

Wilt u het bestuur rechtstreeks benaderen met uw mening of vraag dan kunt u een mail sturen naar info@stork-hotlo.nl

We houden ons aanbevolen voor :
herinneringen, suggesties, ideeen..

Voor een overzicht van nieuwe inhoud zie:      > nieuw op site

Disclaimer