Tentoonstelling 2018  12 oktober  - 30 oktober 2018

Plaats: De Gieterij ROC van Twente  Hengelo

De Stork-tekeningen archiefgroep (onderdeel van de stichting Stork-HOTLo) heeft uit duizenden werktekeningen van Stork een selectie gemaakt op basis van o.a. historische waarde, productgroepen, bijzonder werk, enz. Deze tekeningen zijn door de groep gefotografeerd. De formaten van de tekeningen variëren van  A 5 formaat tot ca. 120 x 250 cm.
Deze tekeningen zullen t.z.t. overgedragen worden aan het HCO, Historisch Centrum Overijssel, die ze op haar beurt weer toegankelijk maakt voor een breed publiek.
Het materiaal waar de groep mee werkt is afkomstig van de diverse productgroepen zoals suikerfabrieken, ketels, pompen, turbines en dieselmotoren binnen het oude Stork. De tekeningen van de kerncentrale Kalkar zijn de meest recente en onderdelentekeningen uit 1890 de oudste.
De viering van 150 jaar Stork is een uitgelezen moment om rondom de tekeningen en 3D modellen een grote tentoonstelling te organiseren die recht doet aan de grootse technische historie en vooruit kijkt naar de indrukwekkende nieuwste technieken.

  • Nederlands
  • Deutsch
  • English


Toelichting Forum/gastenboek:

U kunt uwpraat-mee-button.jpg mening kwijt of een vraag stellen op het forum. Als u een bericht plaatst dan is dit te lezen door iedereen die de site bezoekt.

Wilt u het bestuur rechtstreeks benaderen met uw mening of vraag dan kunt u een mail sturen naar info@stork-hotlo.nl

We houden ons aanbevolen voor :
herinneringen, suggesties, ideeen..

Voor een overzicht van nieuwe inhoud zie:      > nieuw op site

Disclaimer